środa, 3 września 2014

Makaron pełnoziarnisty z tofu i warzywami

Ostatnio było na słodko, teraz podzielę się szybkim wegetariańskim przepisem na makaron z warzywami i tofu


Składniki na 1 porcję:
- Marchew (jedna mała)
- 4 łyżki soi (ja miałam już ugotowaną i zamrożoną)
- Cukinia (wg. uznania, u mnie 3 plasterki dużej cukinii)
- Groszek (około 3 łyżki)
- Tofu (u mnie około 1/4 kostki 180 g.)
- Przyprawy: zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, oregano.
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- Olej do podsmażenia tofu
- Makaron pełnoziarnisty

Przygotowanie:
Kroimy warzywa i tofu.Wszystko podsmażamy - zaczynając od tofu. W międzyczasie gotujemy makaron. Czekamy około 5 minut i dolewamy ok. pół szklanki wody na patelnię, by danie się poddusiło (ok. 10 min.). Dodajemy koncentrat i przyprawy. Dusimy dopóki warzywa nie będą miękkie. Mieszamy z makaronem i gotowe. 
Szybkie, proste, zdrowe.

3 komentarze:

  1. Fajny blog! Dodaję do obserwowanych i poproszę o duuużo przepisów i inspiracji! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurczę, nie można dodać do obserwowanych :O

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny blog ! Prosimy o więcej :)

    OdpowiedzUsuń