Dyniowe muffiny bez sacharozy

Składniki na 9 muffinek:
- 300 g dyni
- 2 jajka
- 3 łyżki maki gryczanej
- 3 łyżki mąki żytniej/pełnoziarnistej
- 4 łyżki erytrolu
- 1 dojrzały banan
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- Płaska łyżeczka cynamonu i sody oczyszczonej
+ słonecznik i orkisz ekspandowany (na wierzch do posypania) - 1 lub 2 łyżki.
Przygotowanie:
- Dynię zatrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do niej pozostałe składniki (w tym uprzednio rozdrobnionego banana). Całość dokładnie wymieszać, wlać masę do formy na babeczki, posypać wierzch dodatkami.
- Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Hej, przyszłam z vintedów z wątku :) Podoba mi się wygląd bloga, jedyne co byś mogła zrobić to może poprawić prawą kolumne? Dużo tu wszystkiego.
OdpowiedzUsuńA co do treści - mega podobają mi się zdjęcia! Bardzo ładnie i czysto to wygląda <3
________________________________________________________________
http://tastemyart.blogspot.com
Zapraszam do siebie
Dziękuję za podpowiedź i pochlebną opinię :) Będę działała!
UsuńBardzo fajny przepis. Sprawdziłam! :) Smacznie i oryginalnie.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :D
UsuńA ja się pochwalę, że trochę przepis zmodyfikowałam i dodałam odrobinę kakao ;) powiem Wam, że też jest dobre.
OdpowiedzUsuńCzekam na sezon i też zrobię wersję czekoladową! :)
Usuńjesienny przysmak... mmmmniam :)
OdpowiedzUsuńDyniowy sezon :) fajne cuda można z dyni zrobić :) zachęcająco wyglądają te muffiny
OdpowiedzUsuń