sobota, 4 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z brokułem

Wiem, że już sobota i pewnie większość z tych, którzy zajmują się organizacją Świąt, mają obmyślone potrawy, wszystko zaplanowane i dopięte na ostatni guzik. Jeżeli jednak tak nie jest i wciąż szukacie pomysłów na to, co zaserwować gościom, podzielę się swoim przepisem na pastę jajeczną :) Oczywiście nie jest to tylko świąteczny przepis, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby uskutecznić go w dni powszednie.

Składniki:
  • 5 jajek
  • Szczypiorek
  • Brokuły (około 200 gram, ja użyłam połowy opakowania mrożonego brokuła)
  • Majonez (1 łyżka), musztarda (1 łyżeczka), jogurt naturalny/kefir (2 łyżki)
  • Pieprz ziołowy (1/3 łyżeczki), sól, papryka słodka (płaska łyżeczka), cebulka prażona (pół opakowania), trochę bazylii. 

Przygotowanie:
  • Gotujemy jajka na twardo (około 10 minut) i brokuły.
  • Kroimy wyżej podane składniki na małe kawałeczki. Jajka możemy zblenderować, ale nie na konkretną, gęstą masę
  • Wszystko wkładamy do jednej miski i dodajemy pozostałe składniki.





1 komentarz: